KaramazoviДа погледате монодраму „Исповест Дмитрија Карамазова“ у извођењу драмског уметника Небојше Дугалића. Роман „Браћа Карамазови“ Фјодора Достојевског врхунско је дело руске и светске књижевности, па је Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ уврстила монодраму у програм јубиларног 50. „Дисовог пролећа“. Представа је у Великој сали Дома културе у четвртак, 4. априла 2013. године, у 19 часова. За извођење монодраме о Карамазовима Небојша Дугалић је добио  награду „Златни  витез“ у Москви. Од 30. јануара 2013. ова представа је на сталном репертоару позоришта Мадленијанум у Земуну.

У петак, 5.априла 2013. у 19 часова у Парохијском дому цркве Светог Вазнесења у Чачку биће приказана монодрама „Речи о Свечовеку“ надахнута речима владике Николаја Велимировића. Монодрама, коју изводи драмски уметник Небојша Дугалић, представља адаптацију истоимене збирке алегоричних порука и записа владике Николаја у којима православни Златоуст  подсећа и опомиње на наше замрло сећање на Бога, ближњег и свеколику твар. Представа је посвећена обележавању осам векова манастира Жиче.

 dugalic1

 Препоручујем најтоплије  ове представе ученицима средњих шкoла, студентима и свим суграђанима који желе да сазнају нешто више о бисерима руске и српске књижевности и вере у маестралном извођењу Небојше Дугалића.  Позивам  професоре,  просветне раднике, младе, јавне и друштвене раднике, пријатеље књиге, да се придруже програмима 50. Дисових свечаности и допринесу да Чачак с правом буде град поезије и културе.

Улаз за обе представе је  слободан

Извођење монодрама омогућио је град Чачак и Компанија „Принципал дуо“.

Организатор је Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ и Одбор „Дисовог пролећа“.

 

Даница Оташевић