Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ потврдила је доделом диплома најбољим читаоцима да је најлепше место за дружење свих генерација. После Заблаћа и Пријевора, у петак, 1. фебруара су награђени читаоци у огранку у Прељини, а 4. фебруара 2013. године дипломе и књиге добили су верни читаоци у огранку у Мрчајевцима

0027

У Прељини, у  2012. години уписано 286 чланова који су  позајмили и прочитали 5.319 књига и сликовница. На свечаности поводом проглашења НАЈчитаоца  приређена је пригодна свечаност у огранку којој су присуствовали предшколци из вртића “Бубамара“ и основци из школе “Прељина“ са родитељима, учитељима и васпитачима 0005

            Програм су започели предшколци који су са васпитачицама Цојом Теофиловић, Аном Зељић и Марином Ђуровић припремили рецитације посвећене читању и Савиндану, и показали колико им значи вредно дружење са књигом и библиотеком. За свој труд награђени су комплетом “Најлепших српских бајки“.

0028

            Учитељице Душица Самочета и Драгана Ајдачић припремиле су два скеча “Слава“ и “Грижа“ и рецитацију “Зец са говорном маном“, које су извели ученици  нижих разреда из програма продуженог боравка у школе у Прељини.

0035

            Титулу “НАЈчитаоца“ и дипломе и књиге понели су: Вељко Комадинић и Немања Аџемовић, ученици 4. разреда, Ђурђина Ћурчић и Теодора Божовић, ученице 3. разреда и најмлађа,  Сара Павловић, ученица 1. разреда ОШ “Прељина“ у Прељини. После свечаног програма вредни читаоци су позајмили нове књиге и наставили дружење у Библиотеци уз бомбоне и сокове.

 

Доделу награда највреднијим читаоцима за 2012. годину у огранцима на терену, завршиена је у понедељак, 4. фебрура 2013. у Мрчајевцима. Свечани програм започео је народном песмом “У ливади под јасеном“ у извођењу чланица изворне певачке групе “Стари помељари“ и предшколаца из вртића “Звончица“ у Мрчајевцима. У овом огранку уписано је 278 читалаца који су прочитали 5.782 књиге

slike-038

            Најмлађи чланови Библиотеке из вртића „Звончица“ са васпитачицама Вањом Катанић, Љиљаном Стојановић и Миленом Вукојевић припремили и извели текстове: “Бајка о бајци“, “Свети Сава“, “Добри суседи“, рецитације о Вуку Караџићу и “Љубав од кромпира“.

slike-018

            Они су понели заједнички награду “Најчиталац“ и награђени су комплетом “Најлепших српских бајки“. Дипломама и књигама награђене су и: Хелена Видојевић и Милена Вукадиновић, обе ученице 2. разреда ОШ “Татомир Анђелић“, као и Ивана Филиповић, професор српског језика и Љиљана Василијевић, пензионер.  Награде је уручила Бранислава Видојевић, библиотекарка у овом огранку.

slike-035

            Награђене ученице захвалиле су се рецитацијама “Читање“ и “Болесник на три спрата“, а у име свих вредних читалаца Ивана Филиповић је поручила да је књига најбољи друг, а библиотека најлепше место где се увек може наћи пријатељ.

slike-003