Свечаним програмом у Основној школи „Божо Томић“ у Пријевору Градска библиотека је наставила доделу награда најбољим читаоцима у 2012. години. У холу школе испуњеном до последњег места свечаност je започела звуцима „Краљевог кола“ у извођењу ученичког оркестра блок флаута и Николе Бешевића, наставника музичког васпитања.

0043

Публику је поздравила и награђенима честитала Даница Оташевић, директор Библиотеке која по други пут награђује највредније читаоце у огранку у Пријевору. У претходној години у ово одељење учланило се 130 читалаца који су прочитали 1953 књиге и сликовнице. Највреднији међу њима у 2012. години  били су: Јана Стаменковић, ученица трећег разреда, Филип Милинковић, ученик четвртог разреда и Рада Лазаревић, пензионер. Они су понели титули НАЈчитаоца и за верност Библиотеци награђени дипломама и књигама. Награде је уручила Снежана Планић, библиотекар у овом огранку.

00100005

Као уздарје за  традиционално добру сарадњу са школом у Пријевору, Библиотека је свим ученицима поклонила дружење са дечјим писцем Бошком Ломовићем који је својим стиховима побрао аплаузе присутних, позвао их да што више читају и поклонио своје књиге.

0020

Композицију „Менует“ извела је Ивана Марковић, ученица петог разреда, а све симпатије публике освојили су ученици млађих разреда рециталом који су припремили са својим учитељицама Светланом Ђорђевић, Јеленом Кујунџић, Јасмином Стјепановић и Јеленом Папић.

Дружење је настављено у огранку у Пријевору, где су најмлађи позајмили књиге и  почастили се бомбонама и колачима.

00480050