Дечје одељење Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ се и овог децембра потрудило да годину заврши на најлепши могући начин, традиционалном доделом награда својим најактивнијим, највреднијим и најрадозналијим читаоцима. Ова награда се додељује пуних 14 година, када библиотекарима Дечјег одељења предстоји тежак и одговоран задатак да из мноштва најмлађих читалаца одаберу 10 најбољих.

DSC_0307

Свечана додела диплома уприличена је у четвртак, 22. децембра, у Малој сали Дома културе. Из велике читалачке породице од преко 2000 активних чланова Дечјег одељења издвојили су се : Секулић Матеја (5 година), Секулић Калина (6 година), Чоловић Вера (5 година), Чоловић Сања (2. разред ОШ „Др Драгиша Мишовић“), Чоловић Јана (6. разред ОШ „Др Драгиша Мишовић“), Васиљевић Илија (3. разред ОШ „Др Драгиша Мишовић“), Остојић Соња (4. разред ОШ „Милица Павловић“’), Палуровић Катарина (6. разред ОШ „Вук Караџић“’), Чантрак Тамара (8. разред ОШ „Вук Караџић“) и Кучковић Милица (8. разред ОШ „Танско Рајић“).

Идеја запослених у Библиотеци је да малишане који гаје љубав према књизи и читању адекватно награди и позитивно стимулише да и даље наставе са својим читалачким подухватима. Награда коју су добили свакако не значи врхунац у читању, већ подстрек за још већим изазовима у свету књига и Библиотеке. Овом приликом, добитници су награђени дипломама, књигама и бесплатним чланством за наредну годину.

DSC_0252

DSC_0337

Свечану доделу диплома најбољим читаоцима Дечјег одељења, улепшала је драмска секција ОШ „Ратко Митровић“ , који су са учитељицом Оливером Каранац извели представу „Хоћу да студирам технику!“. Весела дружина од петнаестак талентованих и духовитих основаца изазвала је смех и добро расположење присутне публике. Њихова представа замишљена је тако да кроз упечатљиве слике из живота, на један занимљив, допадљив и духовит начин, говори о великом човеку и научнику Николи Тесли. Тако су гледаоци имали прилику да “упознају“ малог и великог Теслу, професора Сијалицу, голубицу Белу, Теслину секретарицу Шарлоту, и од њих сазнају интересантне детаље из живота једног од највећих научника свих времена.

DSC_0340

Дружење са најмлађима завршено је уз обостране жеље за успешну и срећну наступајућу годину, у којој запослени у Библиотеци прижељкују нове чланове, мноштво добрих књига и занимљивих пословних изазова.