Проглашењем највреднијих читалаца у огранку Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” у Прељини, настављено је награђивање за верност књизи у 2016. години у одељењима на терену.

      Свечаним програмом у част читања, одржаним у петак, 17. фебруара 2017. године, обележена је успешна претходна година у овом огранку: уписан је 271 корисник, позајмљено 3.155 књига и сликовница, којима је укупно услужено 3.072 читалаца. Више од половине тог броја чине предшколци којих је 1.869 посетило одељење током 2016. године, и за које су библиотекари припремали бројне креативне радионице на теме читања бајки, такмичења у знању и учења првих рецитација.

За овако добре резултате заслужно је и ангажовање свих васпитача из вртића  „Бубамара“ из Прељине (ПУ „Моје детињство“), а за посебну сарадњу са Библиотеком на свечаности су уручене захвалнице Гордани Раковић, Славици Рајовић и Јелени Секулић. Оне су са својим предшколским групама припремиле пригодни колаж програм који је пропраћен бурним аплаузом.

По одлуци библиотекара у овом огранку, Владимира Симића, титулу највреднијих читалаца у 2016. години понели су: Магдалена Мијаиловић (3. разред), Јана Павловић (7. разред) и Александар Стојић (4. разред), ђаци ОШ „Прељина”. За вредно читање су награђени и одрасли читаоци Ана Комадинић и Весна Цвркота. Дипломе и поклон књиге награђенима је уручио директор Градске библиотеке у Чачку, др Богдан Трифуновић,  изразивши посебно задовољство присуством бројних младих читалаца који су будућност књиге и библиотека.