У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ у Чачку Дечја недеље и ове године прерасла је у дечји октобар, а библиотекари су  наставили дружење са најмлађима како на Дечјем одељењу, тако и у огранцима на терену и у сеоским и градским школама.

Захваљујући Градској библиотеци познати народни јунак Марко Краљевић „стигао“ је 11. октобра 2011. године најпре у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу где су предшколци и основци  уживали  у дружењу са писцем за децу Бранком Стевановићем и на потпуно нов начин упознали Марка Краљевића, онако како га је писац представио у својој најновијој књизи „Авантуре Краљевића Марка“.

Истог дана око 150 основаца у ОШ „Милица Павловић“ присуствовало је представљању „Авантура“, најновије књиге Бранка Стевановића, за коју је на 23. Фестивалу хумора за децу у Лазаревцу у септембру 2011. године добио награду „Сребрно Гашино перо“.

Како је у стиховима Бранка Стевановића Марко Краљевић растао и учио се јунаштву, сазнали су и најмлађи читаоци  Дечјег одељења Библиотеке, где је такође представљена награђена књига. Гости Дечјег одељења били су ученици ОШ „Филип Филиповић“ из Чачка који су писцу за узврат поклонили своје стихове.