Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“, осми пут заредом, наградила је 3.фебруара 2015. године своје најбоље и највредније читаоце у одељењу у Заблаћу. На Савиндан одељење је прославило дванаести рођендан и пример је доброг рада са корисницима у сеоској средини. Из године у годину број читалаца у огранку полако али сигурно се повећавао, па је 2014. године уписано 434 корисника који су прочитали око 10.000 књига.

za-sajt

Бројна читалачка породица у огранку отежала је библиотекарима задатак да изаберу најбоље. Ласкаву титулу НАЈчитаоца понеле су сестре Ана и Јана Милутиновић, ученице 3. и 5. разреда и Теодора Дмитрић, ученица 5. разреда. За верност књизи награђена је породица Аџемовић, чији су сви чланови вредни читаоци, од најстаријих Божидара и Емилијанке, затим Душице, Димитрија и Снежане као и основаца Душана и Милице. Сви они осим дипломе добили су на поклон и вредне књиге. „Свака књига је добра, нека ти запне за срце а нека за ум. Она што запне за срце те учини срећним а она што запне за ум те нечему научи…“ , каже Зоран Јелушић, коме је такође припала диплома НАЈчитаоца одељења у Заблаћу за 2014. годину.

ZablaćeZablaće

 

Награду НАЈчиталац добили су и предшколци Предшколске установе „Радост“ вртића у Заблаћу са васпитачицама Маријом Новчић и Милом Протић, који су редовни посетиоци библиотеке а овом приликом су се одужили пригодним рецитацијама. Свечаност проглашења НАЈчиталаца увеличали су ученици трећег разреда са учитељицом Биљаном Стојанић који су извели драмско рецитаторски скеч „На Савиндан“. Ученици Биљане Стојанић исказали су свој таленат и креативност и претходне године и већ на свом репертоару имају више драматизованих текстова.

 Zablaće

У знак захвалности Основној школи „Владислав Петковић Дис“ на дугогодишњој сарадњи, Градска библиотека даривала је књигама школску библиотеку. Књиге за најбоље читаоце обезбедили су књижара „Речи“ из Чачка и Градска библиотека

Zablaće