Завршна изложба манифестације „Лето у Библиотеци 2019” која већ традиционално окупља децу и младе на различитим едукативним и креативним радионицама током летњег распуста, отворена је у уторак, 11. септембра у Галерији Библиотеке.

На изложби симболичног назива „Калеидоскоп вештина и уметности” јавности су представљени резултати рада са девет радионица: „Слика пуна речи”, „Папирне играрије”, „Уђи у причу”, Радионица енглеског језика, „Црта, црта, цртица и готова сличица”, „На почетку беше реч”, „Сви смо ми помало уметници”, „Загонетне приче са Урошем Петровићем” и „Игра шарених стаклића”.

Млади радионичари су и ове године показали изузетну креативност у раду, а водитељи радионица и библиотекари да је „Лето у Библиотеци” попут калеидоскопа –  веома хармонична целина у којој свака боја има своју особеност, а њиховим међусобним спајањем отварају се нове могућности и рађају нове креативне идеје. Библиотека се из године у годину труди да свим суграђанима, а нарочито деци и младима буде идеално окружење за реализацију идеја, учење нових вештина и откривање нових талената, па су тако најмлађи Чачани у Библиотеци овог лета сликали, илустровали прочитану књигу или себе, учили енглески, драматизовали текст, правили акваријум, изучавали калиграфију и историју писма, свирали гитару, решавали мозгалице, правили калеидоскоп.

Као и једанаест претходних година, чачанска публика је показала изузетно интересовање за завршну изложбу са летњих радионица, одајући још једном признање Библиотеци за рад са децом и младима и афирмацију њиховог стваралаштва.