MorisonГрадска библиотека „Владислав Петковић Дис“ ће у четвртак, 13. новембра 2014. године у 19 часова, у Свечаној сали Гимназије представити најновији број часописа за књижевност, уметност и културу „Градац“, који уређује Бранко Кукић. Овим двобројем, који је у потпуности посвећен Џиму Дагласу Морисону, „Градац“ улази у пету деценију постојања и наставља да се на академски, али и широј публици пријемчив начин, бави темама и збивањима из области културе и друштвених наука уопште.

О Морисону и „Дорсима“, бенду чији се музички и сценски утицај протеже до данашњих дана, говориће приређивач Саво Стијеповић, књижевник, Слободан Николић, професор књижевности и Љубомир Васојевић, преводилац. Програм ће водити Љубиша Ћирковић.

Изванредним избором Морисонове поезије, његових интервјуа, сећањима његових пријатеља и критика и есеја из пера зналаца Rock ’n’ rolla и књижевности, „Градац“ је осветлио Морисонов живот и његово запажено деловање у музици, поезији и новом приступу сценском наступу. Све оно што се на сцени и ван сцене догађало у вези са „Дорсима“, а пре свега са њиховим фронтменом пуниће ступце и озбиљне и жуте штампе. Феноменом „Дорса“ бавиће се судови, социолози, психолози, трачери…