Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ вас позива на  промоцију књиге Гордане Смуђе, добитника награде „Млади Дис“ за 2011. годину.

ДРУГА МЕСТА

Учествују: Петар Матовић и аутор
Музика: Ненад Јовановић, виолина

Водитељ: Биљана Раичић

Уторак, 22. мај 2012 године

Одељење за Одрасле читаоце (Дом културе) у 19,30 часова

Гордана Смуђа рођена је 1. децембра 1982. године у Београду, где је завршила мастер студије Драматургије на Факултету драмских уметности. Од 2004. до 2009. године похађала је већи број стручних курсева у земљи и иностранству, из области позоришта, документарног филма, етике и естетике филма, критике, истраживачког новинарства, маркетинга.

Говори енглески, италијански, немачки и руски језик. Била је сарадник или запослени у низу медијских и маркетиншких кућа између 1997. и 2011, драматург и извођач више представа у земљи и иностранству, сарадник часописа “Време”, “Статус”, “Лудус”, “Повеља”, “Маркетинг Србија”, “Црта”, као и програмски уредник, селектор, ПР, продуцент и директор креативних кампања Фестивала дугометражног документарног филма. Преводи са енглеског и италијанског језика.

Аутор је позоришних и радио драма, сценарија, есеја и теоријских радова о филму и позоришту. Објављивала је поезију у часопису “Трећи трг” и БЕЛЕФ публикацији “Нови поредак текста”, а кратку прозу у књизи “Изван коридора – најбоља кратка прича 2011”, Карвер, Подгорица. Избор из поезије је имао јавно извођење у Александрији, Египат, 2005.године.

Драма „Мед и млеко“ била је у најужем избору за Стеријину награду за најбољи драмски текст 2008. године.

Добитник је награде “Млади Дис” за 2011. годину за најбољи рукопис за прву збирку поезије на 48. Дисовом пролећу. Награђени рукопис Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ у Чачку објављује као тридесету књигу у едицији “Токови”.

Старе љубави прате нас
Као сенка
Не постоји тренутак у ком их не видимо

Бар неки њихов део
Старе љубави су као плетеница
Одвојене једна од друге
Слободне
Мада, међузависне

Старе љубави су ти обојиле очи
Када си најсрећније трепнуо

Старе љубави дале су ти име
И срце

Старе љубави су део тебе
Као ожиљци од вакцина
Или падова
Без старих љубави не постојиш