У организацији Културног центра Београда и Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“у Чачку први пут биће представљени у Београду добитници награде „Млади Дис“. Књижевно подне Дисових песничких ласта заказано је за у уторак, 28. априла 2015 године, у 12 часова у Културном центру Београда.

Најмлађу генерацију која је изашла из Дисовог песничког капута чине: Бојан Васић, Владимир Стојнић, Андрија Б. Ивановић, Гордана Смуђа, Мирко Јовановић, Бојан Марковић и Јана Алексић. У едицији „Токови“ сакупљене су 33 књиге, а првенце у Чачку објавили су Живорад Недељковић (1991), Милен Алемпијевић (1995), Јелена Радовановић (2000), Јован Поповић (2001), Јелена Марковић (2002), Драган Радованчевић (2006) и други. Недељковић је данас један од најзначајнијих српских песника, 2011. године добио је и Дисову награду. Јелена Радовановић, Јован Поповић и Драган Радованчевић за прву књига добили су награду „Бранко Радичевић“. Збирка „Срча“ Бојана Васића награђена је „Матићевим шалом“ 2010. На њих озбиљно рачуна српска књижевност. Или је они успешно освајају, свако из друге позиције, на свој начин.

Пре 113. година у Београд дошао је непознати младић, будући песник Владислав Петковић Дис. Није дочекан аплаузима, али је оставио неколико антологијских песама, довољно да га се и данас сећамо, а највише његов завичај кроз манифестацију Дисово пролеће која траје 52 године.

Учествују: Бојан Васић, Владимир Стојнић, Андрија Б. Ивановић, Гордана Смуђа, Мирко Јовановић, Бојан Марковић и Јана Алексић
Модератори: Оливера Стошић Ракић, Даница Оташевић и Марија Радуловић