Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ Вас позива да пропратите дводневно гостовање Слободана Станишића, једног од најчитанијих српских писаца за децу и младе у школама чачанске општине и у Библиотеци.

Deca-citaju-srpsku-istoriju

Распоред програма:

Уторак, 23. децембар 2014. године

1415 часова ОШ „Филип Филиповић“

1610 часова ОШ „Милица Павловић“

18 часова дечије одељење Градске библиотеке – Програм доделе награде Најчитаоцима за 2014. годину

Среда, 24. децембар 2014 године

945 часова ОШ „Свети ђакон Авакум“ у Трнави

11 часова ОШ „Свети Сава“ у Атеници

 Градска библиотеке у сарадњи са ИК „Пчелица“ поклања малишанима дводневно дружење са Слободаном Станишићем, а повод је представљање његове едиције „Деца читају српску историју“ која је на 59. Међународном сајму књига у Београду добила награду као најбоље остварење за децу у 2014. години (Издавач „Пчелица“, Чачак)

Слободан Станишић је објавио више од 70 књига романа, збирки прича и песама, аутор је и 9 антологија и сценарија за многе телевизијска емисије и серије. Живи и ствара у Београду где је завршио Филолошки факултет и Факултет драмских уметности, одсек драматургије. Бави се и цртањем карикатура за многе домаће и стране листове, током година уређивао бројне радио и телевизијске програме за које је добијао висока признања и награде РТС. Био је уредник дечјег листа Невен, а потом часописа Лењи Гаша, Змај, Чика Јова (Швајцарска), а од 1996—2001. одговорни уредник Програма за децу и младе РТС-а. Његова дела су превођена на енглески, руски, белоруски, кинески, шведски, мађарски, румунски, бугарски, словачки, русински….

Часопис „Даница“прогласио је Станишића за личност 2011. године