logo_dani_evropske_bastineГрадска библиотека „Владислав Петковић Дис“ укључила се у прославу Дана европске баштине у Србији 2016, манифестације која се у Европи обележава од 1984. године , а чија је овогодишња тема „Културно наслеђе и заједнице – живети с наслеђем“. Чачанска Библиотека током септембра учествује са два програма чиме потврђује сопствену неизоставну улогу у управљању културним наслеђем чачанског краја.

У четвртак, 8. септембра 2016. у 14,00 часова у Позајмном одељењу за одрасле читаоце, поводом Међународног дана писмености биће отворена изложба минијатурне књиге из фонда Народне библиотеке Србије под називом „Минијатура на зрну грашка“. Изложбу отварају др Дејан Вукићевић, библиотекар саветник НБС, аутор изложбе и др Богдан Трифуновић, директор Библиотеке.

У понедељак, 19. септембра 2016. у 19,00 часова у чачанском Народном музеју биће представљена књига др Татјане Брзуловић Станисављевић „Породична преписка кнеза Милоша Обреновића“. У промоцији учествују др Татјана Брзуловић Станисављевић, библиотекар-саветник у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду и Александар Марушић, историчар и директор Музеја рудничко-таковског краја из Горњег Милановца. Улогу модератора преузеће др Богдан Трифуновић, директор Библиотеке, а одломке ће читати Марија Радуловић и Слободан Николић.

Оба септембарска програма Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ су осим у Србији најављени и на сајту Дана европске баштине www.europeanheritagedays.com.