Да дечја машта може свашта потврдило се и овог лета на креативним радионицама Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“. Мали чаробњаци, весељаци и маштари уз помоћ  пожртвованих библиотекара Дечијег одељења и инструктора направили су чуда: илустровали су бајке, шарали варјаче и подметаче, „освојили“ оригами,  фотографисали по граду најлепше детаље… Све то изложено је у уторак, 27. августа 2013. године у Дечјем одељењу на завршној приредби која је окупила сем најмлађих и њихове родитеље, браћу, сестре, баке и тетке. Изложба под називом „Чаробњаци из Библиотеке“ на радост учесника биће отворена наредних десетак дана а бројни радови красиће касније Библиотеку и дечије домове.

Кроз радионице  полазнике две узрасне групе сваке среде у току јула и августа водили су библиотекари Јелена Дуковић, Маја Лазић, Ана Станојевић, Владимир Симић, Дубравка Илић и  Александар Вукајловић са аниматорима Спасојем Докмановићем, Јеленом Христов, Наташом Кукић, Драганом Џоковић и Миленком Савовићем.

Уз изложбу приређен је и пригодан програм у коме су учествовали даровити малишани  Дуња и Дивна Ђинић, Нађа Петровић, Бојана Рајичић, Анастасија и Иван Рогановић, као и  чачански ката тим у саставу Анђела Ђуровић, Марија Пауновић и Александра Илић, овенчан бројним медаљама са домаћих и европских такмичења у каратеу.

slike 005

Анастасија Рогановић, ученица шестог разреда, већ има објављену књигу, а Иванова песма „Улична трка“ награђена је на Фестивалу дечијег хумора у Лазаревцу. Иако свих стотинак малих чаробњака заслужује похвале за свој рад, књигама су награђени предшколац Страхиња Вукомановић као најмлаћи учесник, као и Анђела Обрадовић, Кристина Новаковић, Бојана Рајичић и Наталија Милосављевић за креативност и даровитост коју су показале на осмом „Лету у Библиотеци“.

slike 038

Креативне радионице које организује Градска библиотека део су свеукупног програма  „Летњих дана културе 2013.“ које суфинансира град Чачак, а организација је поверена Дому културе.

slike 043