Драган Јовановић Данилов - Вино с вулканаВИНО С ВУЛКАНА – збирка поезије

Аутор: Драган Јовановић Данилов

Издавач: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“, Чачак, 2012.

ISBN: 978-86-83375-60-8 (ГБВПД)

Број страна: 140

Повез: Брош

Писмо: Ћирилица

Цена: 400 динара

Драган Јовановић Данилов лауреат је 49.  Дисовог пролећа и добитник Дисове награде за 2012. годину.За изабране и нове песме под насловом „Вино с вулкана“ предговор је написао Давид Албахари, поговор Саша Радојчић а заједнички објавили Службени гласник и Градска библиоотека као 38. књигу у едицији Књига госта.

„Диван песник је тај Данилов!Мед му капље са усана као да су у уста пуна саћа, иако сам му безброј пута рекао да не доручкује међу кошницама и да не вечерава на палуби брода јер никада се не зна када може да дође до неке климатске непогоде или до експлозија на сунчевој узбурканој површини које ће разорно утицати на целокупно животињско царство. Никаква поезија не би тада помогла Данилову. Он би се претворио у кошницу која хода и његово зујање би најављивало његов долазак и нико онда не би био заинтересован за песника и његова тачна привиђења“, каже у предговору Албахари.

„Да, противречан је Данилов, песник идиле и понора, Хомер предграђа и шетач велеградским квартовима, Данилов – пећина и онај који из пећине излази, у чијој се песми настањују лабуд и пацов, орао и гавран, похвала и пораз, ерос и танатос, песник естетског и егзистенцијалног, противречан је баш као што је противречна поезија, као што је противречан живот“, истиче Радојчић.

Како поручити публикације

Публикације се могу наручити мејлом (biblioteka@cacak-dis.rs), телефоном 032-340-960 или факсом 032-223-608.
Библиотека није у систему ПДВ-а.
Уплату извршити на жиро рачу 840-17668-86
По уплати публикације се шаљу пост експресом на терет наручиоца или препорученом пошиљком.