Божићне и новогодишње приче

Home/Програми читања/Божићне и новогодишње приче
Loading Догађаји
Овај догађај је прошао.

Божићне и новогодишње приче

Приче које библиотекари читају за децу поводом новогодишњих и божићних празника путем Youtube канала и Facebook странице Библиотеке.

Понедељак, 28. 12. 2020, 12.00 часова
У роју пахуља које лебде нежно и лако – Оливера Недељковић
У једној „обичној” новогодишњој ноћи, јунаци се присећају претходних  празничних вечери и чаролије коју са собом носи Нова година. Ову причу о снази искрене љубави и значају заједничких породичних тренутака, у празничном амбијенту Библиотеке, прочитала је њена ауторка, библиотекар Завичајног одељења Оливера Недељковић.
Визуелни идентитет и монтажа: Владимир Симић

Уторак, 29. 12. 2020, 12.00 часова
Јела – Ханс Кристијан Андерсен
Бајка „Јела” говори нам о животном путу једне јелке у току новогодишњих празника. Уз чаролију, срећу, наду и разочарења, прича пре свега шаље важну поруку о екологији и очувању животне средине. Ову познату бајку Ханса Кристијана Андерсена читала је Ана Станојевић, библиотекар Одељења за децу и младе.
Визуелни идентитет: Бус плус продукција
Монтажа: Миша Раичевић

Среда, 30. 12. 2020, 12.00 часова
Тајна Божићног миша – Норберт Ланда и Анабел Спенсли
У причи која следи одгонетните ко све живи са Деда Мразом, шта раде вредни патуљци и ко је тај тајни становник куће на Северном полу? И како то чак и најмањи мишић у најзабаченијој кући на свету сваке године добије свој мали новогодишњи пакетић… Чаролију новогодишње ноћи овом причом дочарала је Маријана Лазић, библиотекар Одељења за децу и младе.
Визуелни идентитет: Бус плус продукција
Монтажа: Миша Раичевић

Четвртак, 31. 12. 2020, 12.00 часова
Снежне игре – Зана Чаун
Шта све може мало снега и пуно дечије маште?
Хајде заједно да у једном снежном дану будемо астронаути, гусари, истраживачи, и још много тога. Ову веселу песму о зимским чаролијама у новогодишњој сценографији одрецитовала је Ана Станојевић, библиотекар Одељења за децу и младе.
Визуелни идентитет: Бус плус продукција
Монтажа: Миша Раичевић

Среда, 6. 1. 2021, 12.00 часова
Легенда о црвендаћу – народна прича
Малог Исуса је у Витлејемској ноћи, поред маме и тате, чувала и једна сасвим обична птичица. Необичну причу о храбрости, доброти и племенитости прочитала је Маријана Лазић, библиотекар Одељења за децу и младе.
Визуелни идентитет: Бус плус продукција
Монтажа: Миша Раичевић

Go to Top