ДРАГАН ЋИРКОВИЋ – ЦРТЕЖИ СТАРОГ ЧАЧКА

Драган Ћирковић се родио у Чачку 1909. године у угледној грађанској породици. Сликарство је студирао у Београду у класи професора Ивана Радовића, боравећи једно време у Паризу на студијском путовању. Након завршених студија враћа се у Чачак, где 1939. године приређује прву самосталну изложбу.
Након Другог светског рата ради као сценограф у Народном позоришту и позоришту КУД „Абрашевић“ у Чачку. Од 1963. године стално је запослен у „Чачанском гласу“ на пословима карикатуристе и илустратора, све до своје смрти 1976. године.
Драган Ћирковић је излагао на многим самосталним и групним изложбама УЛУС-а, Друштва ликовних уметника Западног Поморавља и Друштва ликовних уметника Чачка. Сваке године на изложби ликовног удружења „Рисим“ додељује се награда која носи његово име. Драган Ћирковић остаће упамћен као зачетник и организатор ликовног живота у Чачку.
Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ најсрдачније се захваљује наследницима Драгана Ћирковића и Народном музеју у Чачку на дозволи да се грађа дигитализује и објави.

* * *

ГАЛЕРИЈА

[nggallery id=1]