Радови чанова литерарне дружине Градске библиотеке “Владислав Петковић Дис“, већ пету годину за редом, веома су успешни на Фестивалу хумора за децу, који се одржава сваког септембра у Лазаревцу у организацији
библиотеке “Димитрије Туцовић“.

Чачански библиотекари прате и подстичу рад младих и талентованих стваралаца и најбоље радове шаљу на конкурсе и фестивале.  Награде које на њима освајају најбољи су постицај  младим ауторима, а истовремено и потврда Библиотеци да и даље негује дух читања и лепог писања.

Прву награду за ликовне радове на 22. фестивалу хумора за децу у категорији “Будућност фестивала“,  освојила је група предшколаца из вртића у Заблаћу.

Прва награда у категорији Љубавна песма – старији узраст, припала је Анђели Шутић,  уценици 62 ОШ  “Ратко Митровић“ за песму “Тражим љубав“.

И ове године посебно успешни били су ученици ОШ “Филип Филиповић“ из Чачка:

Другу награду за поезију у категорији Будућност фестивала освојила је Анастасија Рогановић, ученица 22 разреда, а три треће награде припале су: Бранкици Благојевић у категорији Хумористичка песма – млађи узраст, за песму “Четврто један“ и  Алекси Јилачи, 31, у истој категорији, за песму “Небеска гозба“,  и Јовани Јевремовић, 32, у категорији Љубавна песма, за песму “Марко и Стоја“.

Лука Витошевић,42, такође ученик ОШ “Филип Филиповић“, освојио је две награде за ликовне радове: трећу награду у категорији „За највише маште“ и другу награду у категoрији „Кловн“.

Овогодишњи Фестивал хумора за децу одржава се од 14.  до 16. септембра,  а награде ће бити уручене последњег фестивалског дана, у
библиотеци  “Димитрије Туцовицћ’ у Лазаревцу.