Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ већ традиционално сваку успешну годину заокружује добро познатом манифестацијом на којој награђује највредније и најактивније најмлађе чланове. Тако је и ове године, 13. пут заредом, награђено 10 најбољих. Из читалачке породице од 2200 активних чланова, библиотекари су имали тежак задатак да одаберу оне нај…

Najbolji citaoci Decjeg odeljenja Cacak

Ове године, признање су понели:
1. Ружичић Ђорђе, 4 година
2. Ружичић Јован, 5 година
3. Ранковић Злата, 2 године
4. Ранковић Ђурђа, 4 године
5. Ранковић Никола, 6 година
6. Ранковић Лазар, 2. разред, ОШ „ Д. Мишовић“
7. Глишовић Емилија, 6. разред, ОШ „Др Д. Мишовић“
8. Марковић Михаило, 6. разред, ОШ „Др Д. Мишовић“
9. Букарица Милица, 8. разред, ОШ „Др Д. Мишовић“
10. Симић Ана, 8. разред, ОШ „Вук Караџић“

Najbolji citaoci Decjeg odeljenja CacakNajbolji citaoci Decjeg odeljenja CacakNajbolji citaoci Decjeg odeljenja CacakNajbolji citaoci Decjeg odeljenja CacakNajbolji citaoci Decjeg odeljenja CacakNajbolji citaoci Decjeg odeljenja CacakNajbolji citaoci Decjeg odeljenja Cacak

Осим награда за најверније чланове, додељене су и две посебне награде за дугогодишње активно чланство на Дечијем одељењу ученицама 8. разреда ОШ „Милица Павловић“ Софији Димитријевић и Магдалини Обрадовић.

Najbolji citaoci Decjeg odeljenja Cacak

Програм су отворили Ђорђе и Михаило Марковић, ученици ниже музичке школе „Др Војислав Вучковић“, који су на гитари извели Бајагину песму „Тишина“, док су дугогодишњи чланови Страхиња Вукомановић и Софија Димитријевић стиховима улепшали вече. Библиотекари Дечијег одељења су направили кратак осврт на резултате постигнуте у текућој години, и захвалили се издавачкој кући Пчелица, која је и ове године даровала најбоље читаоце.

Najbolji citaoci Decjeg odeljenja CacakNajbolji citaoci Decjeg odeljenja Cacak

Круна овогодишње доделе награда била је позоришне представе ученика трећег разреда ОШ „Ратко Митровић“, који су са својом учитељицом Оливером Каранац оживели јунаке најпознатијих бајки. Библиокутак, који се орио од дечије граје, смеха и песме, био је премали да прими све пријатеље Библиотеке. Растали смо се са најмлађима до наредног сусрета, уз обостране честитке и жеље за успешну, здраву и безбрижну Нову годину!

Najbolji citaoci Decjeg odeljenja CacakNajbolji citaoci Decjeg odeljenja CacakNajbolji citaoci Decjeg odeljenja Cacak