На конкурс за литерарне радове ученика средњих школа раписан поводом 58. Дисових свечаности, стигао је 61 поетски и прозни рад из осам средњих школа Моравичког округа: Гимназије, Економске, Прехрамбено-угоститељске и Техничке школе из Чачка, Гимназије и Техничке школе из Ивањице, Гимназије „Таковски устанак” из Горњег Милановца и из Средње школе „Драгачево” из Гуче.

Жири у саставу Неда Пуношевац (Средња школа „Драгачево”, Гуча), Ана Павловић (Техничка школа, Чачак) и Јелена Богдановић (Техничка школа, Ивањица) одлучио је да прву награду за поезију понесе Смиља Пацић (IV2) за песму „Бонови за рај”,  док је друга награда припала Владиславу Савићу (IV4), за стихове песме „Рађањеˮ, обоје су ученици Гимназије из Ивањице. Трећа награда припала је Ксенији Негојевић за песму „Научите пјесан, то је избављење”, а за стихове под називом „Бити ил не битиˮ похваљена је Татјана Јовичић, обе ученице су IVг разреда Средње школе „Драгачевоˮ из Гуче.

Прву награду у области прозе за рад „Напусти моје памћење”добио је Матија Милићевић (IV1) ученик Гимназије из Ивањице. Друга награда припала је Алекси Ковачевићу, ученику IVг разреда Средње школе „Драгачевоˮ из Гуче за текст „Ходочасник у прошлост народа”, а трећа Новици Јанковићу (IV8) Гимназије из Чачка, за рад под називом „Да ли волиш добровољну смрт”.

За рад „О употреби човекаˮ похваљена је Катарина Станић (IV2), Гимназија из Ивањице.

Жири је једногласно похвалио Гимназију из Ивањице за највећи број квалитетних радова, приспелих на конкурс.

Награде ауторима најбољих радова биће уручене на свечаности у ОШ „Владислав Петковић Дисˮ у Заблаћу, у четвртак, 27. маја 2021. године у 12 часова.