РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

МОРАВИЧКОГ ОКРУГА НА 61. ДИСОВОМ ПРОЛЕЋУ

             На конкурс за литерарне радове ученика средњих школа раписан поводом 61. свечаности у част Дису, стигло је 79 поетских и прозних радова из десет средњих школа Моравичког округа: Гимназије, Економске, Прехрамбено-угоститељске и Техничке школе, Медицинске и Машинско-саобраћајне школе (Уметничке школе) из Чачка, Гимназије и Техничке школе из Ивањице, Средње школе „Драгачево” из Гуче и Гимназије „Таковски устанак“ из Горњег Милановца.

Жири у саставу: Данијела Ковачевић Микић (ШУ Чачак), председник и чланови: Јелена Драмићанин (Медицинска школа, Чачак) и Јасмина Обренић (Економска школа, Чачак) одлучио је да прву награду за поезију понесе Наталија Богдановић, 3. година, Гимназија Чачак, за песму Жмурке, а другу Александра Никитовић, 4/1, Економска школа Чачак за песму Преци. Трећу награду деле: Матија Јовановић,  2/1п, Техничка школа Чачак, за стихове Реч у част Дису и Сања Обрадовић, 1/5, Техничка школа Ивањица за стихове Камење, 1/5.

У области прозе прва награда припала је Пеђи Плавшићу, 1. година Машинско-саобраћајна (Уметничка школа) Чачак, за текст Мравињак, а друга Луки Милосављевићу, 3/1, Медицинска школа Чачак, за текст Можда је важно да циљ достигнеш, али сигурно је важније да до њега РАСТЕШ. Трећу награду понела је Магдалена Антонијевић, 3/4, Гимназија Чачак, за текст „Боје, мириси и звуци разговоре воде“.

Једногласном одлуком жири је похвалио актив наставника и ученике Прехрамбено-угоститељске школе у Чачку  за највећи број квалитетних радова приспелих на конкурс овогодишње Манифестације.

Ауторима најбољих радова награде и похвале биће уручене на свечаности у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, у четвртак, 30. маја 2024. године у 12 часова.