На конкурс за литерарне радове ученика средњих школа раписан поводом 60. Дисових свечаности, стигао је 101 поетски и прозни рад из осам средњих школа Моравичког округа: Гимназије, Економске, Прехрамбено-угоститељске и Техничке школе из Чачка, Гимназије и Техничке школе из Ивањице, Средње школе „Драгачево” из Гуче и Гимназије „Таковски устанак“ из Горњег Милановца.

Жири у саставу: Данијела Ковачевић Микић (ШУ Чачак), председник и чланови: Јелена Драмићанин (Медицинска школа, Чачак) и Јасмина Обренић (Економска школа, Чачак) одлучио је да прву награду за поезију поделе Јеврем Недељковић, ученик IV3 Гимназије „Таковски устанак” у Горњем Милановцу, песма „Ветар“ и Јана Давидовић, ученица IV2 Техничке школе у Чачку, песма „Тате никад не плачу“, док је друга награда припала Наталији Богдановић, II2, Гимназија Чачак, за песму„Венчање“. Трећу награду добила је Маријана Плачић, III2, Гимназија „Таковски устанак“ Горњи Милановац, за песму „Човек који грли пролеће”.

За стихове под називом „Свети Сава“ похваљен је Матија  Јовановић, ученик I1 Техничке школе у Чачку.

Прву награду у области прозе добила је Маријана Петронијевић, ученица III разреда, рад „Нико срећан, а нико довољан, нико миран, а нико спокојан.” Његош / Арсеније Чарнојевић у Великој сеоби Срба, док је друга награда припала Дијани Марковић, ученици IV10, за рад „Самокажњавање човеково“.Трећу награду понела је Милица Гојковић, IV10, за текст под називом „Ми знамо шта јесмо, али не и шта можемо бити“ (Офелија, Хамлет). Све три награђене ауторке су ученице Гимназије у Чачку.

Жири је за већи број пристиглих радова у односу на врсту школе и образовни контекст похвалио Техничку школу из Чачка, а за подстицање стваралачког изражавања Прехрамбено-угоститељску школу из Чачка.

Награде ауторима најбољих радова биће уручене на свечаности у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, у среду, 24. маја 2023. године у 12 часова.