На конкурс за литерарне радове ученика средњих школа раписан поводом 59. Дисових свечаности, стигло је 67 поетских и прозних радова из девет средњих школа Моравичког округа: Гимназије, Медицинске, Прехрамбено-угоститељске и Техничке школе из Чачка, Гимназије и Техничке школе из Ивањице, Техничке школе „Јован Жујовић“ и Економско-трговачке школе „Књаз Милош“ из Горњег Милановца и из Средње школе „Драгачево” из Гуче.

Жири у саставу: Неда Пуношевац (Средња школа „Драгачево”, Гуча), Ана Павловић (Техничка школа, Чачак) и Јелена Богдановић (Техничка школа, Ивањица) одлучио је да прву награду за поезију понесе Андријана Ћојбашић, IV4, за песму „Кад сам била дете”, док је друга награда припала Невени Милетић, IV5, за стихове „Чекалице“, обе ученице Гимназије из Ивањице. Трећа награда припала је Младени Јелић, III2, Техничка школа Ивањица, за песму „Ти ниси обичан цвет”.

За квалитет и број поетских радова похваљен је Михаило Вукићевић, ученик I разреда Средње школе „Драгачево“ из Гуче.

Прву награду у области прозе добио је Павле Брадић, IV5, за рад „Све ће проћи. Али каква је то утјеха? Проћи ће и радост,  проћи ће и љубав, проћи ће и живот. Зар је нада у томе да све прође“ (Меша Селимовић), док је друга награда припала Ани Ристивојевић, IV4, за текст „Дијалог са Дисом”, обоје ученици Гимназије из Ивањице. Трећу награду понела је Милица Гојковић, III10, Гимназија из Чачка, за рад под називом „Спавај, злу је време. Заувек си проклет“ (Орфеј у подземљу – Б. Миљковић).

За рад „Хедонизам у мирису ковертиране хартије“ похваљена је Исидора Глишовић, IV разред, Медицинска школа из Чачка.

Жири је једногласно похвалио Гимназију из Ивањице за највећи број квалитетних радова приспелих на конкурс.

Награде ауторима најбољих радова биће уручене на свечаности у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, у четвртак, 26. маја 2022. године у 12 часова.