РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

У ОКВИРУ 61. ДИСОВОГ ПРОЛЕЋА:

          На конкурс за литерарне радове ученика основних школа Моравичког округа, расписан у оквиру 61. Дисовог пролећа стигла су 264 рада  (201 поетски и 63 прозна) из 23 школе: „Филип Филиповић“, „Милица Павловић“, „Др Драгиша Мишовић“, „Вук Караџић“ и „Свети Сава“ из Чачка, „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа, „Татомир Анђелић“ из Мрчајеваца и издвојеног одељења ове Школе из Катрге, „22. децембар“ из Доње Трепче, „Прељина“ из Прељине, „Степа Степановић“ из Горње Горевнице, „Ђенерал Марко Ђ. Катанић“ из Бреснице, „Момчило Настасијевић“ и „Свети Сава“ из Горњег Милановца, „Иво Андрић“ Прањани, „Академик Миленко Шушић“ из Гуче, „Котража“ из Котраже, „Марко Пајић“ Вича, „Сретен Лазаревић“ из Прилика, „Вучић Величковић“ Међуречје, „Мајор Илић“ Кушићи, „Мићо Матовић“ Катићи и из издвојеног одељења ове Школе у Мочиоцима.

Жири наставника српског језика и књижевности у саставу: Зорица Ђаковић, ОШ „Владислав Петковић Дис“, Заблаће, Ружа Пурић, ОШ „Свети Сава“, Горњи Милановац, и Верица Костић, ОШ „Сретен Лазаревић“, Прилике, одлучио је да у категорији млађег узраста за поезију прву награду поделе Алекса Костић, 4/2, ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике, за песме Мој брат Лука и Први април и Лена Даниловић, 4/3, ОШ „Филип Филиповић“ Чачак, за песму Муке ђака првака. Другу награду понела је  Дуња Глишић, 3. разред, ОШ „Степа Степановић“ Горња Горевница, за песму Са њом је све почело, док је трећа награда припала Јани Марковић, 4/2, ОШ „Академик Миленко Шушић“ Гуча, за песму Кад замирише бакина погача.

Похваљени су Данило Маричић, 3. разред, ОШ „Вучић Величковић“ Међуречје, за песму Оџачар и Јустина Трмчић, 5. разред, ОШ „Филип Филиповић“ Чачак, за песму Мој дека.

У области прозе прва награда припала је Ружици Раичић, 3/1, ОШ „Академик Миленко Шушић“ Гуча, за рад Кад замирише бакина погача, а друга Ђурђи Швабић, 3/3, ОШ „Милица Павловић“ Чачак, за рад Кад си мали… Трећу награду понео је Алекса Костић, 4/2, ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике, за рад Особа којој се дивим.

У категорији старијег узраста за поезију прва награда припала је Емилији Костић, 7/1, ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике, за песме Чувари породичног огњишта и Србија, а друга Иви Крнетић, 7/1, ОШ „Свети Сава“ Чачак, за песму Лептирићи. Трећу награду понела је Јана Танасковић, 7/1, ОШ „Татомир Анђелић“  Мрчајевци, за песму  Нађи ме.

Похваљене су Ивана Оцокољић, 8/2, ОШ „Мићо Матовић“ Катићи, ИО Мочиоци, за песму Море и Меланија Вучинић, 7/2, ОШ „Татомир Анђелић“  Мрчајевци, за песму  Пролећна песма.

Специјална похвала за највећи број посебно квалитетних радова припала је Данилу Зарићу, 8. разред, ОШ „Мајор Илић“ Кушићи.

У области прозе, прва награда припала је Неди Вујичић, 6. разред, ОШ „Котража“ у Котражи, за рад Свет у капи мастила, а друга Тодору Дамљановић, 6. разред, ОШ „Свети Сава“ Горњи Милановац, за радове  Жалост за изгубљеним  и Сенка патње. Трећу награду понела је Анђелија Сталовић, 5. разред, ОШ „Филип Филиповић“ Чачак, за рад Бајка о чистуљку.

Похваљени су: Христина Лукић, 5/2, ОШ „Момчило Настасијевић“ Горњи Милановац, за рад Врати ми се, мама, Вељко Поповић, 8/1, ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике, за рад Чувари породичног огњишта и Ива Крнетић, 7/1, ОШ „Свети Сава“ Чачак, за рад Памтићу заувек…

        Жири посебно похваљује за велики број квалитетних радова приспелих на конкурс ОШ „Академик Миленко Шушић“ из Гуче и ОШ „Сретен Лазаревић“ из Прилика.

Ауторима најбољих радова награде и похвале биће уручене на свечаности у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, у четвртак, 30. маја 2024. године у 12 часова.