На конкурс за литерарне радове ученика основних школа, расписан у оквиру 58. Дисовог пролећа, најмлађи аутори Моравичког округа  послали су 267 поетских и прозних текстова. Учествовали су ученици из 16 основних школа: „Милица Павловићˮ, „Филип Филиповићˮ, „Др Драгиша Мишовићˮ и „Свети Саваˮ из Чачка, „Степа Степановић“ из Горње Горевнице, „Владислав Петковић Дисˮ из Заблаћа, „Ђенерал Марко Ђ. Катанићˮ из Бреснице, „Сретен Лазаревићˮ из Прилика, „Вучић Величковићˮ из Међуречја, „Мићо Матовићˮ из Катића, „Милинко Кушићˮ из Ивањице, „Краљ Александар Iˮ, „Десанка Максимовићˮ и „Момчило Настасијевићˮ из Горњег Милановца, „Горачићиˮ из Горачића и „Милан Благојевићˮ из Лучана.

Жири наставника српског језика у саставу Живка Бојовић (ОШ „Ратко Митровићˮ, Чачак), Слађана Трнавац (ОШ „Таковски устанакˮ, Таково) и Дејан Славковић (ОШ „22. децембарˮ, Доња Трепча) одлучио је да прву награду за поезију млађем узрасту, додели  Давиду Драшковићу, ученику IV разреда,  ОШ „Мићо Матовићˮ Катићи за песму „Моја породицаˮ. Друга награда припала је Емилији Костић, ученици IV разреда ОШ „Сретен Лазаревићˮ из  Прилика за песму „Телефонˮ, док је трећу награду понео Павле Јанковић, ученик III разреда ОШ „Милан Благојевићˮ из Лучана за песму „Ово сам јаˮ. Једногласном одлуком жирија  похваљена је Анђела Араповић, ученица IV2 разреда ОШ „Сретен Лазаревићˮ из Прилика за песму „Лет у неки нови светˮ. За прозни рад „Питали смо баке и деке за старе српске речи некеˮ, прву награду освојила је Ана Марија Ђорђевић, ученица III4, ОШ „Милица Павловићˮ из Чачка. Друга и трећа награда нису додељене. Жири је похвалио Дуњу Стевић, ученицу IV1 разреда ОШ „Сретен Лазаревићˮ из Прилика за рад „Мој предак светлог ликаˮ.

У категорији поезије за старији узраст прву награду понела је Ивана Оцокољић, V2, за песму „Љубавˮ, а другу награду добио је Иван Мунитлак, V2, за песму „Казнаˮ, обоје ученици ОШ „Мићо Матовићˮ Катићи. Трећа награда припала је Кристини Поповић VI1, за стихове „Мој родни крајˮ, ОШ „Сретен Лазаревићˮ Прилике. Прва награда за прозни рад „Сновима до звездаˮ припала је Наталији Богдановић, VIII разред, ОШ „Владислав Петковић Дисˮ из Заблаћа, а другу награду за текст „Кад све утихне, књига ме одводи путем непознатогˮ, понела је Јована Шарковић, ученица VIII разреда ОШ „Свети Саваˮ из Чачка. Трећа награда припала је Еми Кос, ученици VI разреда ОШ „Ђенерал Марко Ђ. Катанићˮ из Бреснице за рад „Кад читав свет застанеˮ.

Жири такође похваљује Основну школу „Сретен Лазаревићˮ из Прилика за највећи број квалитетних радова послатих  на овогодишњи конкурс.

Награде ауторима најбољих радова биће уручене на свечаности у ОШ „Владислав Петковић Дисˮ у Заблаћу, у четвртак, 27. маја 2021. у 12 часова