„Повратак написаних” слоган је 65. Међународног сајма књига у Београду који ће након две године паузе и на радост бројних љубитеља читања бити одржан од 23. до 30. октобра. Градска библиотека Чачак ове године дебитује као самостални излагач, а њена издавачка делатност биће представљена на штанду у Хали 4. Изложбени простор чачанске Библиотеке ће послужити и да се посетиоцима презентује мобилна апликација „Букмаркер ‒ мој дневник читања” као и сегменти пројекта „Чачанска родна ‒ Чачак, национална престоница културе 2023”. Посетиоце штанда такође очекују квиз знања и поклони, а моћи ће да погледају и књиге, часописе и каталоге других чачанских установа културе које су изашле за последњих годину дана.

Као што је то била пракса годинама уназад, Библиотека ће промовисати издања 59. Дисовог пролећа, у среду 26. октобра са почетком у 12 часова, у Сали Иво Андрић. Том приликом биће представљене песничке збирке „Најновији завет” Драгана Бошковића и „Дечаци источног блока” Алексе Крстића, 53. број листа „Дисово пролеће” и каталог изложбе „Аритмија урбаног певања”. Учествују: Драган Бошковић, Михајло Пантић, Алекса Крстић, Соња Веселиновић, Богдан Трифуновић, Тања Вуковић и Марија Радуловић.

Седмодневно присуство Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” на Сајму књига уједно најављује и наредну годину када ће представљање Чачка и његове културе бити засигурно на још вишем нивоу.